Говорителят на управляващата партия в Турция Йомер Челик определи като

...
Говорителят на управляващата партия в Турция Йомер Челик определи като
Коментари Харесай

Анкара: Решението на ЕП да замрази преговорите с Турция за членство в ЕС е нищожно

Говорителят на ръководещата партия в Турция Йомер Челик дефинира като " незначително и без никаква стойност " за Турция вчерашното решение на Европейския парламент да замрази договарянията с Анкара. По думите му вотът демонстрира, че Европарламентът е под надзор на крайнодесните трендове.

Говорителят на Партията на справедливостта и развиването дефинира в Туитър метода на комисаря по разширението като " расистки " и добави, че създателят на черновата на отчета има по-тесни връзки с " терористите ", в сравнение с с тези, защитаващи демокрацията.

По думите на Йомер Челик турският народ е платил цена за отбрана на демокрацията при опита за прелом и решението на Европарламента не е почтено за доверие, защото е надалеч от разбирането на този факт. Турция връща назад този отчет, който може да бъде закачен на портите на музей на расизма и ислямофобията, добави Челик.

По-рано в сряда на съвещание в Страсбург евродепутатите одобриха резолюция, призоваваща за публично заледяване на договарянията за участие на Турция поради проблемите с демокрацията в страната. Подобно решение обаче може да бъде взето от Европейската комисия и държавите-членки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР