Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че някои

...
Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че някои
Коментари Харесай

Киев изобличи Орбан като проводник на руска пропаганда

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко съобщи, че някои изявления на унгарския министър председател Виктор Орбан са " образец за съветска агитация ", представен от БГНЕС.

" Санкциите не разклатиха Русия " е типичен образец за съветска агитация ", се споделя в оповестеното във Facebook изказване. В България тази фраза е употребена от президента Румен Радев под формата " Санкциите не работят ".

Николенко оспорва и мнението на Орбан, че вкарването на съвременни оръжия в Украйна единствено усилва продължителността на спора. " Предоставянето на оръжия на Украйна избавя живота на украинците ", написа той.

По-рано Орбан съобщи, че антируските наказания на Европейски Съюз не способстват за разрешаването на обстановката в Украйна и че даването на оръжия от НАТО на украинската страна удължава спора, защото Русия е заинтригувана да изключи опцията за нахлуване от украинска територия.

Според Орбан Европейски Съюз се нуждае от нова тактика за мирни договаряния във връзка с спора в Украйна, защото глобите не са проработили. Целта на новия метод на Европейски Съюз би трябвало да бъде " създаването на дейно предложение за мир ".

„ Нуждаем се от нова тактика, която би трябвало да се концентрира върху мирните договаряния и формулирането на продуктивно спокойно предложение “, сподели той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР