Говорителят на Украинската служба за военно разузнаване (ГУР) Андрий Юсов

...
Говорителят на Украинската служба за военно разузнаване (ГУР) Андрий Юсов
Коментари Харесай

РЕАКЦИЯ: Коментар на Киев по повод взрива на Кримския мост


Говорителят на Украинската работа за военно разузнаване (ГУР) Андрий Юсов съобщи, че службата няма да разяснява случая, станал тази заран на моста за Крим, при който двама души починаха и едно дете беше ранено.

– Вече целия свят може да види километричните тапи и вредите по структурата на моста. Колкото до повече мнения по случая, няма да има. Мога единствено да изтъквам думите на първия човек на ГУР Кирил Буданов, че там Кримският мост е непотребен обект – сподели Юсов.

Той уточни, че поради щета на част от моста руснаците ще имат проблеми с логистиката.

- Руснаците употребяват Крим като главен логистичен център за напредване на сили и техника надълбоко на територията на Украйна - уточни Юсов.

Говорителят на Украинската доброволческа войска " Юг " Сергей Брачук сподели, че повода за случая може да е дронът " Шахид ", който, както той сподели, е бил изстрелян от руснаците.

– Бих обмислил тази версия, тъй като стълбът се срути тъкмо в посока Кубан. Да не забравяме и град Приморско-Ахтарск в Краснодарския край, откъдето се изстрелват прословутите ирански „ шахиди “, които летят към Украйна и унищожават цивилен обекти. Възможно е един подобен " страдалец " да се е " уморил " и да е паднал върху колоните на Кримския мост. Подобна версия има съображение – сподели той.

Говорителят на южното командване на украинската войска Наталия Гуменюк оцени, че детонациите на моста в Крим може да са провокация от страна на съветските сили, за нарушение на " контракта за зърното ".

Двама души починаха, а едно дете беше ранено при детонация, избухнала през днешния ден на моста в Крим, до момента в който придвижването е спряно поради щета на пътя, оповестяват съветски медии.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР