Говорителят на турското министерство на външните работи Хами Аксой обвини

...
Говорителят на турското министерство на външните работи Хами Аксой обвини
Коментари Харесай

Турция обвини Гърция в системно унищожение на мюсюлмани от Османската империя

Говорителят на турското министерство на външните работи Хами Аксой упрекна Гърция в " безчовечен практики " против турските малцинства и в " вземането на страна " с " враждебни кръгове против Турция ", оповестява " Катимерини ".

Това е отговор за мненията на гръцкия президент Прокопис Павлопулос по отношение на геноцида в Армения по време на неотдавнашно посещаване в тази страна.

Аксой също упрекна Гърция в " редовно заличаване на турци и мюсюлмани в района по време и след интервала на самостоятелност от Османската империя ".

" Свидетели сме, че Гърция продължава да застава на страната на враждебните кръгове против Турция и поддържа тяхната неоснователна позиция и изказвания ", изяснява още Аксой в мнения, оповестени на британски на уеб страницата на външното министерство.

" И до през днешния ден Гърция продължава нечовешките си практики по отношение на турските малцинства , като се стреми да санкционира мюфтии със затвор за петъчна молитва ", изяснява той.

" Припомняме още един път на Гърция, че тя не може да се възползва от поддръжка на дейности и политики против страната ни. Призоваваме я да работи по-отговорно, защото имаме вяра, че благоприятстването на другарството и добросъседството е единственият метод за поощряване на мира , стабилността и благополучието в нашия район ".

Гръцкото външно министерство отговори в петък на своя уеб страница и прикани Турция да " размишлява върху историческите си отговорности , по-специално базирайки се на държанието си към гръцкото малцинство ".

Турция, " би трябвало да следва образеца на Гърция и най-сетне да се стреми да откри добросъседски връзки в нашия район и несъмнено, европейската си вероятност ".
 В Гърция търсят единение против ревизионистки възгледи на Турция
В Гърция търсят единение против ревизионистки възгледи на Турция

Гражданите да са осведомят, Турция е с военна мощност, не Северна Македония и Албания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР