Говорителят на турския президент Ибрахим Калин заяви, че Анкара и

...
Говорителят на турския президент Ибрахим Калин заяви, че Анкара и
Коментари Харесай

САЩ и Турция ще оценят съвместно въздействието на С-400 върху F-35

Говорителят на турския президент Ибрахим Калин съобщи, че Анкара и Вашингтон са почнали оценка на евентуалното влияние на съветските системи за противовъздушна защита С-400 върху американските изтребители F-35.

„ Днес започнахме работа по основаването на механизъм за (оценка на въздействието) на С-400 и F-35. Процесът ще се организира дружно със Съединени американски щати “, сподели Калин в ефира на канала TRT.

Той посочи, че С-400 няма да бъде интегриран в системите за противовъздушна защита на НАТО.

Калин за следващ път напомни, че Турция „ няма да направи крачка обратно и ще пусне С-400 в употреба “. „ Казваха, че ще постановат наказания, в случай че не откажем договорката за С-400. Тогава споделиха, че ще наложат наказания в деня, когато С-400 дойде в Турция, само че ние също преминахме този стадий. Сега те споделят, че ще бъдат въведени наказания, в случай че ги въведем в дейна фаза “, сподели той.

В началото на ноември бе обявено, че Русия е приключила ранните доставки на всички съставни елементи на С-400 в Турция.

След това президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложи турският водач Реджеп Ердоган да се откаже от С-400 против 100 милиарда $.

Вестник Взгляд писа за това какво би избрал Ердоган в тази обстановка - 100 милиарда $ и загуба на разположение или надеждността на границите и другарството с Русия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР