Говорителят на ЦИК Александър Андреев смята, че в хода на

...
Говорителят на ЦИК Александър Андреев смята, че в хода на
Коментари Харесай

Александър Андреев: Думата за касиране на изборите ще има Административният съд

Говорителят на ЦИК Александър Андреев счита, че в хода на локалните избори не са позволени основни нарушавания, които биха разрешили на съда да касира изборите в столицата.
Това съобщи пред камерите на бТВ Александър Андреев във връзка импортирания от Мая Манолова и издигналия я за кандидат-кмет предприемчив комитет.

Говорителят на ЦИК не е осведомен със наличието на документите, импортирани в съда от Манолова. „ Не разполагаме с информация за тежки нарушавания, които биха могли да опорочат изборния процес”, счита Андреев.

Относно поправките, нанасяни в някои от протоколите на районните изборни секции, Андреев разясни, че те са узаконени с подписите на членовете на комисиите. Ако са позволени прекалено много пхоправки, става дума за „ сгрешен” протокол, който се преписва начисто и още веднъж се подписва от членовете на РИК. Оригиналният протокол остава и се предава на СИК.

Ситуацията в Несебър също е в прерогативите на съда. ЦИК нееднократно е давала единодушие да бъде снет имунитетът на претенденти за кметове. На предишщни избори техният брой е достигал 11.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР