Говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) показа как ще изглежда

...
Говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) показа как ще изглежда
Коментари Харесай

От ЦИК показаха бюлетината за вота в София и предупредиха за голяма опасност

Говорителят на Централната изборна комисия (ЦИК) сподели по какъв начин ще наподобява бюлетината в София за балотажа на следващия ден и изясни по какъв начин тъкмо би трябвало да гласуваме в неделя, в ефира на Нова телевизия.

Андреев изясни, че бюлетината е много дребна и има късмет тайната на вота да бъде разкрита, по тази причина е значимо да внимаваме по какъв начин държим бюлетината си.


"След като гласоподавателят влезе в секцията си, той се легитимира. Членът на СИК откъсва бюлетината от кочана ", поде Андреев.

"Той ще сгъне бюлетината и ще й бъдат ударени двата печата. Тя се дава на гласоподавателя и той може да упражни правото си на глас в тъмната стаичка, като постави "X " или "V " в квадратчето на своя претендент. След като го попълни бюлетината си, той може да я прегъне още веднъж и да напусне тъмната стая ", сподели Андреев.

"След това гласоподавателят би трябвало да покаже номера на бюлетината на членовете на СИК, с цел да се знае, че е откъсната от този кочан, който е във въпросната секция ", сподели той и разкри заплаха за гласоподавателите:

"Има заплаха обаче поради това, че бюлетината е дребна, да се разкрие тайната на вота ", призна той.

Андреев посъветва откакто се сложат вторите печати гласоподавателите да сгънат бюлетината още един път.



"Отново имаме квадратче „ Не поддържам никого “. То е обвързвано с изборната интензивност ", разясни представителят на ЦИК.

"Ако ви няма в изборния лист, попитайте дали не сте в листата със заличените лица. Ако името ви е там, то ще видите и каква е повода да сте включени в него ", сподели той.

"Тогава би трябвало да отидете до администрацията и там ще ви обяснят какво заявление да подадете, с цел да може да гласувате ", приключи Андреев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР