Говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева заяви, че ЦИК

...
Говорителят на Централната избирателна комисия Росица Матева заяви, че ЦИК
Коментари Харесай

ЦИК: Новите машини ще пристигнат у нас до края на седмицата

Говорителят на Централната изборна комисия Росица Матева съобщи, че ЦИК са оповестили нова социална поръчка за доставка на 1637 нови машини за изборите.

Предмет на поръчката е и предаване на познания трето равнище за работа със софтуера от експертите от " Смартматрикс " на български IT експерти. Това предаване на познания не е било обект на нито един контракт досега. Взето е решение също за закупуване на 19 500 смарт карти, с цел да се оборудват с още по една карта машините в България и новите да са оборудвани с 6 смарт карти.

Максималната планирана стойност на тази поръчка е 8 млн. 200 хиляди. Изпълнител по поръчката ще бъде " Информационно обслужване ", които на следващия ден се канят на договаряния.

Може би още на следващия ден ще се подписа и договорът, сподели Матева. Машините би трябвало да дойдат в страната до края на седмицата. Всички тези устройства се намират в Нидерландия. Те са създадени в този момент и са пристигнали от Тайпе по време на водене на диалозите със " Смартматикс ".

През уикенда. Той разясни, че ЦИК е в подготвеност да открие съвсем 800 секции в чужбина и е подписан контракт за поддръжка на машините за гласоподаване на идните избори.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР