Говорителят на таврийското военно командване Валерий Шершен потвърди информация на

...
Говорителят на таврийското военно командване Валерий Шершен потвърди информация на
Коментари Харесай

Украински военен говорител увери: Страната ни е получила касетъчни боеприпаси

Говорителят на таврийското военно командване Валерий Шершен удостовери информация на Си Ен Ен, в която се цитира командира на силите на Таврия, съгласно който Украйна преди малко е получила касетъчни муниции, само че още не ги е употребила.

 

Касетъчните муниции са " в ръцете на нашите отбранителни сили ", безапелационен бе Шершен пред украинската телевизия, без да дава спомагателна информация.

 

Припомняме, че на 7 юли Съединени американски щати заявиха желанието си да изпратят на Киев касетъчни муниции като част от пакет за сигурност на стойност 800 млн. $, който има за цел да подсигурява, че съветските сили няма да могат да спрат украинската контраатака.

 

Касетъчните муниции са неразрешени допълнително от 100 страни. Обикновено те разпръсват на огромна повърхност огромен брой по-малки бомбички, които могат да убиват безсистемно. Тези, които не съумяват да се взривят, съставляват заплаха в продължение на десетилетия, отбелязва Ройтерс.

 

Украйна разяснява, че има желание да употребява касетъчни бомби единствено за " деокупиране " на територията си и че няма да ги употребява в градски региони. Държавният глава Володимир Зеленски повтори тези уверения през вчерашния ден, на срещата на върха на НАТО.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР