Говорителят на служебното правителство Антон Кутев заяви в ефира на

...
Говорителят на служебното правителство Антон Кутев заяви в ефира на
Коментари Харесай

Говорителят на служебното правителство: Сагата с хартиената бюлетина е напълно излишна

Говорителят на служебното държавно управление Антон Кутев съобщи в ефира на  

Сагата с хартиената бюлетина е ненужна, само че щом са решили депутатите, дано да си я развиват. Проблемите на хората са напълно разнообразни. Никоя от партиите няма да си качи резултата и да събере повече доверие от това, че бюлетината няма да е едната, а ще е другата. 

По думите му едно от базовите неща в политиката е доверието, а изборите са инструментариум. Когато за теб стане значим инструментариумът, това значи, че си изгубил всякаква политическа ориентировка, безапелационен бе той.

Говорителят на служебното държавно управление изрази мнение, че партиите се готвят за избори, щом трансфораха измененията в изборния кодекс в техен приоритет. Кутев уточни, че служебното държавно управление ще подсигурява честността на изборите, даже в случай че се наложи да се гласоподава с пръстов отпечатък и лицево различаване.

Кутев засегна и тематиката за президентската република. По думите му сега смяна на конституционния модел на ръководство на страната не стои на дневен ред.

Ако в тази раздробена обстановка в Народното събрание се събере някакво конституционно болшинство, то това ще е толкоз популистко, че ще докара до съществени проблеми въобще в развиването на страната. В този миг освен не може, а и не би трябвало да се приказва за промени в Конституцията, посочи Кутев. Според него президентът може да бъде поръчител за излаз от рецесията и за това не му би трябвало смяна в Конституцията.

По отношение на бюджета Кутев съобщи, че това е въпрос за решение на постоянно държавно управление, тъй като в него има политика, има идеология. Бюджетната процедура изисква работещо постоянно държавно управление и парламент с болшинство, с цел да решат кои от всички недостигащи пера ще развием, разясни той.

Кутев засегна и въпроса за военната помощ за Украйна. Той уточни, че служебното държавно управление ще извърши периодите, дадени от Народното събрание, и ще бъде предоставена на Украйна техниката, която е допустимо да се даде.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР