Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби

...
Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби
Коментари Харесай

САЩ предупреждават за ново руско настъпление на няколко фронта

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби съобщи, че идващите седмици във войната в Украйна ще бъдат " сериозни “, предава CNN. По думите му във Вашингтон чакат Москва да " опита да реализира ново огромно нахлуване, евентуално на няколко фронта “.

" Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да сме сигурни, че Украйна е подготвена за това “, означи той.

По думите на Кърби, Съединени американски щати желаят да подсигуряват, че украинците могат да се защитят против всяка възобновена съветска атака, като в същото време имат гъвкавостта да " организират свои лични нападателни интервенции във време и на място и в размер и мащаб по собствен избор “.

" Затова извеждаме батальони от Украйна сега и ги подлагаме на образование за комбинирани маневри “, съобщи той. " Ето за какво те ускоряват образованието си за неща като системата за противовъздушна защита Patriot. Правим всичко допустимо, с цел да сме сигурни, че са подготвени допустимо най-добре преди тези сериозни седмици и месеци напред “.

Едновременно с това Кърби съобщи, че Съединени американски щати се преценяват с решенията на украинското управление за целите във войната и отбраната на Бахмут и ще продължат да доставят президента Володимир Зеленски " с всичко, от което се нуждае, където и да реши да даде борба “.

Запитан от Кристиан Аманпур от CNN дали Киев прекарва прекалено много време в борбата за Бахмут, Кърби означи, че украинците към момента се " борят самоуверено “ в източния град и регионът е " доста рисков “.

" Ето ни на 21 март и Бахмут към момента не е високомерен от руснаците “, съобщи Кърби.

" Така че украинците приоритизират тази борба – руснаците ясно са приоритизирали тази борба и това, което ще създадем, е да останем фокусирани върху това да подсигуряваме, че президентът [Володимир] Зеленски има това, от което се нуждае, където и да реши да се бие. Това значи разузнаване Това значи поддръжка. Това значи оръжия. Това значи благоприятни условия. Това е, върху което ще се фокусираме “, означи представителят на Съвета за сигурност на Съединени американски щати.

Украйна се готви да стартира пролетна атака против съветските сили, построена значително към по-мощните и по-модерни системи, които западните страни се съгласиха да изпратят, в това число танкове и други бронирани транспортни средства, съобщи " Фокус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР