Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че при

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че при
Коментари Харесай

Москва призова България за сътрудничество с обвинените руснаци по случая Гебрев

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че при наказателно гонене против задгранични жители страните би трябвало да си сътрудничат по линия на правоохранителните органи. Коментарът ѝ беше в отговор на информацията, че българската прокуратура е повдигнала обвинявания на трима съветски жители за опит за ликвидиране през 2015 година на жител на България чрез отравяне с незнайно фосфорно органично вещество.
По-рано днес стана ясно, че обвиняванията са за съзнателно отравяне на Емилиян Гербев, оповестиха от прокуратурата. В Интерпол упрекнатите се търсят с алена бюлетина. " Във връзка с воденото следствие под надзора на СГП, касаещо опита за съзнателно отравяне на лицата Емилиян Христов Гебрев, Христо Емилиянов Гебрев и В. Т., са повдигнати обвинявания против три лица съветски жители за опит за преднамерено ликвидиране ", оповестиха те. 
„ Предполагам, че нашето посолство следи обстановката. Ще уточня това. Мога единствено да кажа, че при сходни случаи би трябвало да се работи по линия на правоохранителните органи ”, съобщи Захарова по време на днешния брифинг.
Посолството на Русия в България не е получавало публично съобщение по случая от управляващите в страната, оповестява РИА Новости, базирайки се на дипломатически източник, съобщи още БГНЕС.
Повече за случая " Гебрев " може да прочетете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР