Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обвини САЩ в

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова обвини САЩ в
Коментари Харесай

Москва обвини САЩ в контрабанда на сирийски петрол за 30 млн. долара месечно

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова упрекна Съединени американски щати в " контрабанда на сирийски нефт за 30 милиона $ на месец ".

Изказвайки се на брифинг пред пресата в петък, тя добави, че Съединени американски щати " заобикалят личните си наказания " и че " прикриват незаконните си дейности " под извинението на войната против Ислямска страна. Според Захарова американските сили не възнамеряват да се изтеглят от регионите на Сирия, в които са ситуирани нефтените залежи " в обозримо бъдеще ".

През предходната седмица съветското министерство на защитата разкри сателитни фотоси, посредством които се твърди, че добиваният нефт се изнася контрабандно отвън Сирия под надзора на Съединени американски щати.

Тогава представителят на министерството - генерал-майор Игор Конашенков сподели, че изображенията демонстрират, че " петролът се добива интензивно и се изнася всеобщо за преправка отвън Сирия под " надеждната отбрана " на американските войски, като това се прави преди и след разгрома на терористите от Ислямска страна ".

Той също по този начин разказа американското наличие в района като " интернационален държавен бандитизъм ".

Според него интервенцията по превозване на петрола отвън Сирия е осъществявана от " водещи американски корпорации " и частни военни контрагенти.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп неведнъж съобщи, че американските войски в Сирия остават, единствено с цел да защитят нефтените залежи от попадане им в ръцете на бойците на Ислямска страна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР