Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира планираната нова

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира планираната нова
Коментари Харесай

Захарова със закана: Планираната от Киев контраофанзива ще доведе до изтребване на украинците

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява плануваната нова контраатака на Украйна, съобщи ТАСС. Тя е уверена, че Володимир Зеленски желае да " покаже на западните спонсори уверено отношение към продължаването на кръвопролитията ". Освен това той сякаш показва " нуждата от нови финансови инжекции и доставки на оръжие ".

Захарова счита, че с политиката си украинският президент " играе дружно с Белия дом в предизборната конкуренция " и желае да показва " жизнеспособността на плана на Байдън, наименуван " украинска народна власт ". " До какво може да докара всичко това? Зеленски дефинитивно ще изтреби украинците ", написа Захарова в Телеграм.

Още през ноември 2023 година господин Зеленски приказва за подготовката на проект за нова контраатака, само че тогава не даде никакви детайлности. Тази седмица той съобщи, че украинските въоръжени сили се нуждаят от съвременни оръжия, с цел да реализиран триумф. Той също по този начин твърди, че подготвяната контраатака включва унищожаването на Кримския мост. Кремъл твърди, че проектите на украинския президент " потвърждават безспорната точност " на военната интервенция на Русия.

Междувременно Украйна подписа съглашение със Съединени американски щати, по силата на което ще получи 138 млн. $ за модернизиране на системите си за противовъздушна защита. Това заяви посланикът на Съединени американски щати в Украйна Бриджит Бринк в профила си в X.

Споразумението беше подписано на 11 април. По думите на дипломата отпуснатите средства ще оказват помощ на Украйна да поддържа в редовност системите си за противовъздушна защита " в изискванията на непрестанните офанзиви на Русия против енергийната система и украинския народ ".

На 1 април кметът на Харков Игор Терехов заяви за унищожаването на съвсем цялата енергийна инфраструктура на града. Според " Файненшъл таймс " няколко електроцентрали в Украйна, които са били обстрелвани сред 22 и 29 март, са съвсем изцяло разрушени. Руският президент Владимир Путин съобщи, че съветските въоръжени сили нанасят удари в отговор на нападенията на съветска територия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР