Говорителят на руския президент Дмитрий Песков е предупредил България за

...
Говорителят на руския президент Дмитрий Песков е предупредил България за
Коментари Харесай

Кремъл предупреди за последствия, ако България преследва Николай Малинов

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков е предизвестил България за вероятни последици при вероятно гонене на ръководителя на Националното придвижване “Русофили” Николай Малинов, откакто той е бил награден от президента на Русия Владимир Путин с Орден на дружбата, дружно с други задгранични жители, предава TACC.

"Вярваме, че сходни жестове за признание на заслугите на Малинов във връзка с това да способства за единството на съветския свят, принос за развиването на другарството и съдействието сред народите на нашите две страни не може и не би трябвало да бъде причина за гонене ", сподели пред публицисти прес-секретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков. Според него „ това би било нелогично и би имало доста пагубни последствия “.

Така представителят на Кремъл отговори на въпроса няма ли да утежни връзките сред Москва и София награждаването на Малинов, който е упрекнат в шпионаж в България.

"Обратно, чакаме, че такива хора като него ще имат опцията да продължат да работят в посока на развиването на другарските и дългогодишни исторически връзки сред народите на нашите две страни ", акцентира Песков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР