Говорителят на последните две служебни правителства на президента Румен Радев

...
Говорителят на последните две служебни правителства на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Антон Кутев напусна ръководството на БСП

Говорителят на последните две служебни държавни управления на президента Румен Радев Антон Кутев напуща управлението на социалистическата партия. Той обаче остава нейн член. Това заяви самият той във  профила си, където разгласява заявката си до Националния съвет на партията.

" Днес напуснах Националния съвет на Българска социалистическа партия. След близо две десетилетия, в които бях избиран в този извънредно значим за мен публичен орган, през днешния ден, заради задълбочаващите се политически разлики с тясното политическо управление на партията, се постанова да го напусна ", оповестява той.

Поводът за това тежко, по думите му, решение е, че не иска да участва  " нито в разразилите се лични “чистки ” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме очевидци през последните години ". " Имам разлики, които са идеологически, политически, кадрови и не на последно място, считам, че модерните политически технологии са основни за триумфа на всяка политическа групировка, а управлението на Българска социалистическа партия с всяка последваща своя стъпка се отдалечава от модерността. Партията за мен е единение на идейни съидейници, а безскрупулното премахване и омаскаряване на партийните съперници е процедура от от дълго време минали времена, за които историята към този момент нееднозначно се е произнесла. Сегашното тясно управление на партията от ден на ден се отдалечава, както от актуалните европейски лявоцентристки формати, по този начин и от социалистическата идеология, замествайки ги с ниско профилен популизъм, реваншизъм и несъстоятелна носталгия ", изяснява той.

Кутев обаче показва, че остава редови член на Българска социалистическа партия с " упоритата и наивна вяра, че оттласкването от дъното е допустимо ", въпреки да е убедене, че това не може да се случи в този управителен състав на Българска социалистическа партия.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР