Говорителят на ПГ на "БСП за България" и водач на

...
Говорителят на ПГ на "БСП за България" и водач на
Коментари Харесай

Елена Йончева към младежи: Вие можете да промените България

Говорителят на ПГ на "БСП за България " и лидер на листата на левицата за европейските избори Елена Йончева се срещна с младежи от гр. Айтос. Те желаеха да се срещнат с нея, с цел да научат повече за работата ѝ като публицист, документалист и политик. Младите хора зададоха голям брой въпроси, свързани с работата на Елена Йончева в точките на военни спорове в Алжир, Сирия, Афганистан, Чечня, Сомалия. Свободата на публицистиката и разкритията на народния представител във кино лентата "Граница " също бяха част от тематиките на траялата повече от два часа среща.

,,Разговорът с вас ми даде вяра, че не всичко е изгубено. С такива будни младежи България и Европа имат бъдеще. Промяната е във вашите ръце, вие можете да измененията България и би трябвало да го знаете'', съобщи Елена Йончева пред младежите.

Йончева добави, че свободата и обективността на публицистиката са извънредно значими и разяснява, че тя неслучайно е четвъртата власт.

,,Тя не се състои единствено в това опозицията и ръководещите да имат думата в медиите. Важна е свободата на изложение на публицистите, както и опцията за самостоятелни журналистически разследваниячч, безапелационна бе Йончева.

На въпрос за какво Европейски Съюз е значим за страната ни Елена Йончева разяснява, че Eвропа е неповторим континент.

,,Тук имаме гратис и обезпечено опазване на здравето и обучение, обезпечени съществени цивилен права и това не е даденост. Всичко е реализирано вследствие на десетилетни полемики и борби сред политически партии, профсъюзи и организации'', добави тя.

Йончева уточни, че тези достижения би трябвало да бъдат съхранени.

,,За страдание у нас равнището на опазването на здравето и образованието е много по-ниско, в сравнение с в развитите европейски страни и това би трябвало да бъде променено'', сподели още Елена Йончева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР