Говорителят на Партията на справедливостта и развитието Юмер Челик предупреди

...
Говорителят на Партията на справедливостта и развитието Юмер Челик предупреди
Коментари Харесай

Турция: САЩ преминават границата с коментарите за С-400

Говорителят на Партията на справедливостта и развиването Юмер Челик предизвести Съединени американски щати за " секване на границата " във връзка мненията за закупуването от Турция на системи за противоракетна защита С-400 от Русия, съобщи БГНЕС.
Челик сподели на конференция, че Анкара се е обърнала към отбранителната система от Русия, откакто Съединени американски щати не дадоха отговор на настояванията на Турция за ракетната система Пейтриът, на фона на увеличените закани против сигурността на Турция от Сирия.
" Съюзниците на НАТО трябваше да поддържат Турция, чието въздушно пространство стана уязвимо ", сподели Челик и добави, че страната няма различен избор, с изключение на да закупи системата С-400, с цел да отбрани своето въздушно пространство.
Челик акцентира, че в предишното Съединени американски щати не са се противопоставяли на закупуването на ракетни системи от съветски генезис от други членове на НАТО.
" Защо одобриха сдобиването на Гърция със системата С-300? ", попита Челик, отбелязвайки, че и България и Словакия, които също са държави-членки на НАТО, имат същата система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР