Говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров сподели, че

...
Говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров сподели, че
Коментари Харесай

Държавата губи по 1 млрд. лв. от фалшивите касови бележки

Говорителят на Националната организация за приходите Росен Бъчваров показа, че държавната хазна губи по над един милиард лв. годишно поради укриване на обороти посредством подправени касови бележки. По думите му пред БНР, в случай че фирмите стартират подготовка за замяна на касови апарати през януари, няма да имат проблем да изпълнят условието на закона до края на март.

" Компаниите, които имат желание да изпълнят законовото условие, към този момент работят на равнище промяна на фискални устройства и актуализиране софтуери за ръководство на продажбите. В момента диалогът сякаш се води от вида по общо теоретични аргументи да не бъде изпълнено условието на закона, а не е по принцип изчислен въз основата на съответен брой съоръжения, търговски обекти или софтуери за ръководство, които са на продажбите, които би трябвало да бъдат обновени ".

Бъчваров е безапелационен, че няма причина за удължение на периода за замяна на софтуера и фискалните устройства. От бизнеса към този момент предизвестиха, че стопанската система е изправена пред колапс, в случай че не бъде продължен срокът за замяна на касовите апарати. От 1 април всяка покупка би трябвало да бъде отразена до пет минути в Националната организация за приходите по електронен път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР