Говорителят на НАП Росен Бъчваров разкри каква е процедурата на

...
Говорителят на НАП Росен Бъчваров разкри каква е процедурата на
Коментари Харесай

Колко мащабна е била хакерската атака срещу НАП ще се знае едва след месеци

Говорителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров разкри каква е процедурата на Национална агенция за приходите за инспекцията на това наранени ли са персоналните ни данни. БЛИЦ напомня, че това става като потребителите получават СМС с отговор.

"Услугата е междинна стъпка, преди даването на същинската информация. Това е първият отговор - да или не. Причината за това е, че сега към 70 млн. записа се съпоставят един по един. Този развой се оказва доста комплициран. Какво тъкмо е разкрито, дали ЕГН, данъчна декларация или нещо друго, ще бъде ясно след няколко месеца ", изясни той в утринния блок на Българска национална телевизия.

Пуснаха приложението на Национална агенция за приходите, показващо дали са ни хакнали

"Има две-три елементарни стъпки. Първата е да се сменят всички пароли на електронни пощи, както и персоналния код в Национална агенция за приходите.

Няма нужда да се сменят персонални карти. Няма директна и непосредствена опасност за имуществото на хората.

Национална агенция за приходите пуска телефонна линия за инспекция на изтекли данни за българите в чужбина

В базите данни на Национална агенция за приходите няма цялостна информация, а единствено частична - т.е. в Национална агенция за приходите няма цялостното ни ЕГН ", добави Бъчваров.

"Почти всеки, който е подавал данъчна декларация през последните години, е в кръга на тези наранени хора. Услугата би следвало да изисква лична идентификация - електронен автограф или личен код на Национална агенция за приходите, с цел да се посочат категориите данни ", добави още представителят на Национална агенция за приходите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР