Говорителят на Министерството на външните работи публикува изявление, в което

...
Говорителят на Министерството на външните работи публикува изявление, в което
Коментари Харесай

МВнР: Думите на Еди Рама са откровено антибългарско изявление


Говорителят на Министерството на външните работи разгласява изказване, в което обръща внимание на изказванията на министър-председателят на Албания Еди Рама, че България е блокирала 8 години началото на договарянията на Албания за участие в Европейски Съюз.

Министерство на външните работи дефинира думите на Рама по време на Бледския конгрес на 29-30 август като искрено антибългарско изказване - следващото от Албания, допълват от външното ни ведомство.

Министерство на външните работи уверено отхвърля направените от него внушения като неприемливи и непристойни за държание на министър-председател на страна-кандидат за участие в Европейски Съюз. Министерство на външните работи към този момент е изразявало своята позиция във връзка антибългарската реторика на Еди Рама, която се трансформира в дълготраен рефрен на неговото политическо говорене. Сега тя се съчетава и с антиевропейска устременост и опит за принизяване на механизмите на европейския развой. Изказванията разкриват превратни разбирания за политическия смисъл на процеса на слагане на връзките в района на европейски релси. Очевидно става въпрос или за липса на умения за европейско другарство или за целеустремено подклаждане на антиевропейски настроения.

" България си резервира правото да реагира по подобаващ метод на държанието на албанския министър-председател, следвайки правилата на интернационалното и европейското право ", допълват още от министерството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР