Говорителят на Министерството на външните работи на Беларус Анатолий Глаз

...
Говорителят на Министерството на външните работи на Беларус Анатолий Глаз
Коментари Харесай

Беларус с остра позиция срещу последните действия на Полша

Говорителят на Министерството на външните работи на Беларус Анатолий Глаз направи изказване против декларирани планове на Полша да разположи спомагателни американски войски на своя територия - нещо, което. Изявлението му бе публикувано посредством беларуските посолства по света, в това число и това у нас.

От беларуското Министерство на външните работи декларират, че страната им се " опасява от нападателните дейности на полското управление " и назовават някои от полските решения " ирационални ", като дават образец със.

Също по този начин в Минск са недоволни, че Полша " нарушава наредбите на Договора за елементарните въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ) " и не позволява инспекции на полски военни обекти от беларуски представители.
 Полската войска ще е най-силната в Европа до 2 години
Полската войска ще е най-силната в Европа до 2 години

Полша чака своите F-35 и танкове Abrams от Съединени американски щати и да възпира агресора

, че има намерение да разиска с съветския си сътрудник Владимир Путин по какъв начин да " сложи на мястото " Полша , след изказвания за подготвеност за присъединяване в спора в Украйна, цитира думите му ТАСС.

В диалог с публицисти след траурната гала в мемориалния комплекс Хатин Лукашенко назова " вманиачен " полския дипломат във Франция Ян Емерик Росцишевски, който в изявление за френска телевизия твърди, че при положение на проваляне на Киев Варшава няма да има избор и ще би трябвало да влезе в спора . " И по този начин той избухна: " " Ние (Полша) ще се бием против Русия. " " Помислете, че те ще стартират с нас (Беларус) незабавно. Какво да вършим? Първият въпрос, който ще обсъдим с Путин, е по какъв начин да ги сложим на тяхното място ", сподели Лукашенко.

Говорейки за позицията на Полша, която още веднъж назова " хиената на Европа " , Лукашенко уточни, че сега Варшава не е в положение да води независима политика. " Американците се заселиха там, там няма суверенитет и самостоятелност. Каквото кажат американците, това вършат (поляците) " , счита беларуският водач.
 Полша: Русия пробва да въвлече Беларус във войната
Полша: Русия пробва да въвлече Беларус във войната

И Варшава осъди изказването на Путин за нуклеарните оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР