Говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова коментира публикациите

...
Говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова коментира публикациите
Коментари Харесай

Захарова за публикациите на Bloomberg и Bild: Истински перверзници измислиха това

Говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова разяснява изявленията на Bloomberg и Bild по отношение на съветската " инвазия " в Украйна, като сподели, че единствено " същински перверзници " могат да измислят сходно нещо.

Захарова написа във Facebook, че „ в Киев паметникът «Родина-Мать» беше осветлен с цветовете на държавното знаме, акцията се организира в символ на „ благодарност на Украйна към другарските страни на фона на съветската опасност, а също и с цел да покаже национално единение и подготвеност на украинците да пазят и отблъскват външни врагове.

„ За благополучие се оказа, че (паметникът) не е съборен “, сподели тя.

Според Захарова Киев евентуално счита Москва за „ зложелател “. Същата американска организация Bloomberg преди две седмици разгласява фалшификат за „ руско-китайските съглашения за нахлуването в Украйна “.

Освен това „ немският Bild (също днес) разгласява „ проекта на Путин за прелом в Украйна “. Статията разкрива подробна скица за „ завладяването на Украйна “, която съгласно публицисти „ попадна в ръцете на неназована специфична работа “.

„ Много пъти сме виждали западняци да скапват Олимпийските игри. Но актуалният метод към снаряда е изобретен от същински перверзници, които са подготвени на всичко “, заключи Захарова.

Тя също се върна към символиката на действието: „ Първо, паметникът символизира интервала на най-голям разцвет на Украйна, за който сегашният режим не разполага с технологията да го „ декомунизира “. Единственият метод да наклоните историята към личните си мъчителни упоритости е да я оцветите по верния метод. Ръката е натъпкана на паметниците на руските бойци в Европа. Второ, първенците на " единството на Украйна " организираха събитието си навръх знаменателната дата - следващата годишнина от влизането в действие на Договора сред Съюз на съветските социалистически републики и Полската република за съветско-полската държавна граница на 5 февруари 1946 година. Документът законово фиксира прехвърлянето на Западна Украйна и Западен Беларус от Полша към Съюз на съветските социалистически републики.

„ Сега, с помощта на нашия намек, и украинците, и поляците, или може би Bloomberg и Bild, ще схванат защо тъкмо подсетиха киевските технолози на Полша с дейностите си за „ единение “, заключи Захарова.

По-рано таблоидът Bild разгласява отчет на неназовани секрети служби за хипотетичния " проект " на Москва за анексиране на Украйна. Преди това Bloomberg заяви за хипотетичното начало на съветската " инвазия " в Украйна. След това Кремъл предложи терминът " Bloomberg News " да се употребява за подправени вести.

Също по този начин американското издание The Washington Post разгласява карта на съветската „ инвазия “ в Украйна от територията на Беларус, от север и изток до Днепър, както и от Черно море.

В края на януари английският ефирен канал Sky News заяви, че при положение на „ инвазия “ в Украйна, Русия може да стигне до Киев през Чернобилската зона на изключване. След това стана известно, че украинските сили за сигурност са провели учения в Припят.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР