Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес пред журналисти, че

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес пред журналисти, че
Коментари Харесай

Песков: Уволнението на Резников няма да промени нищо на фронта в Украйна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи през днешния ден пред публицисти, че не счита, че решението на Украйна да назначи нов министър на защитата ще промени характера на украинското държавно управление, съобщи Ройтерс. В неделя украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че уволнява министърът на защитата Олексий Резников и предложи на негово място да бъде назначен Рустем Умеров, кримски татарин, началник на главната украинска приватизационна организация.

Песков разяснява сбито и различен нашумял въпрос, заявявайки, че “няма какво да каже ” по отношение на информацията на в. “Ню Йорк таймс ”, съгласно който севернокорейският водач Ким Чен Ун възнамерява да посети Русия този месец, с цел да се срещне с президента Владимир Путин и да разиска опциите за снабдяването на Москва с оръжия за съветската инвазия в Украйна.

Ким щял да пътува от Пхенян, евентуално с брониран трен за Владивосток, в съветския Далечен изток, където да се срещне с Путин, показва американското издание, представено от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Кремъл отхвърли и догатката на арменския министър-председател Никол Пашинян, че Русия не е съумяла да подсигурява сигурността на Армения в изискванията на опълчването със прилежащ Азербайджан и че Москва понижава ролята си в Южен Кавказ. Кремъл не е склонен със забележките на арменския министър председател, съобщи Песков и добави, че Русия възнамерява да продължи да играе значима роля в стабилизирането на района.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР