Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че заплахата на САЩ

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че заплахата на САЩ
Коментари Харесай

Песков с горещ коментар за санкциите на САЩ и руските газопроводи

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че опасността на Съединени американски щати със наказания против съветските газопроводи в Европа е образец за "брутален напън ", който Вашингтон оказва върху европейските страни и компании.

Съединени американски щати се пробват да "принудят " Европа да придобие газ на по-високи цени и "при по-неблагоприятни условия ", акцентира той.

Повод за изказването е вчерашното решение на Държавният департамент на Съединени американски щати да включи "Турски поток " и "Северен поток-2 " измежду плановете, попадащи под глобите на закона „ За противопоставяне на съперниците на Америка благодарение на наказания “ (CAATSA).

Дмитрий Песков също по този начин уточни, че сега няма твърди проекти във връзка с среща сред съветския президент Владимир Путин и неговия американски сътрудник Доналд Тръмп.

По време на всекидневен брифинг Песков разяснява публикация, оповестена в сряда от вестник The Times, в която се отбелязва, че двамата президенти могат да се срещнат в Ню Йорк на Общото заседание на Организацията на обединените народи на 15-и септември, наблягайки, че сходна среща не е доказана, защото към момента няма дефинитивни проекти за нея.

Преди дни Песков означи, че връзките сред Съединени американски щати и Русия са "в най-ниската си историческа точка ", визирайки проблематични въпроси като контрола на нуклеарните оръжия и световната непоклатимост.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР