Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва категорично осъжда

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Москва категорично осъжда
Коментари Харесай

Песков към Борел: ЕС няма право да нарича Русия или Китай авторитарни

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва изрично осъжда вчерашното изказване на висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи Жозеп Борел, който назова Русия и Китай " властнически ". Песков съобщи, че и двете страни са огромни суверенни страни със лични политически системи и държавни структури.

" На първо място, ние безусловно не сме съгласни с оценката за Русия и Китай като властнически. Не считаме, че Европейски Съюз има каквото и да е право да прави сходна преценка за Руската федерация и Китайската национална република ", сподели той.
Борел: Русия няма да спре изцяло доставките на газ, само че може да ги понижи
Европейският съюз не има вяра, че Русия може да спре изцяло доставките на газ, само че не изключва опцията да ги понижи, в случай че на Москва бъ...
Прочети повече
Песков също по този начин означи, че Москва почита политическите системи на другите страни и не се намесва във вътрешните им работи.

БГНЕС напомня, че през вчерашния ден висшият европейски посланик засяга срещата сред съветския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин, като съобщи, че тя може да докара до мощен съюз на два " властнически режима ".

Съвместното изказване на президентите на Русия и Китай разгласи необятно съдействие сред Москва и Пекин в разнообразни области. Путин и Си разкритикуваха и разширението на НАТО по света, като приканиха блока да се откаже от метода си от " епохата на Студената война " и вместо това да способства за световната сигурност. Те също по този начин подчертаха, че светът е изправен пред преразпределение на властта, и показаха рецензия към външните сили, подкопаващи реда в прилежащите райони.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР