Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник коментира пестеливо атаките

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник коментира пестеливо атаките
Коментари Харесай

Песков: Всички дронове, атакували Москва са били неутрализирани

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник разяснява спестовно офанзивите с дронове в Москва от тази нощ, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Рано сутринта в понеделник. Едната от тях се намира наоколо до комплекса от здания на съветското министерство на защитата. Останките от един дрон бяха открити на проспект " Комсомолски " 17, вторият безпилотен летателен уред удари постройката на бизнес център на проспект " Лихачов ", там беше счупено стъклена фасада на повърхност от 50 квадратни метра. метра на 17-ти и 18-ти етаж.

В същото време от Министерството на защитата настояват, че дроновете са били сполучливо отклонени от курса им.

" Знаете, че тези днешни дронове са обезвредени. Тоест се вземат ограничения в тази тенденция ", отговори Песков на молбата на публицисти да оцени работата на системата за Противовъздушна отбрана на Москва.

" Що се отнася до развиването на отбранителната система, обезпечаването на нейната по-интензивна работа - това е въпрос към Министерството на защитата ", добави представителят на Кремъл.

Това е третата офанзива против Москва от началото на май. Тя идва след седмица на масиран обстрел на Одеса.

На 4 юли три дрона бяха свалени в покрайнините на Москва бе затворено летище " Внуково ". На 30 май , като два се разрушиха във високи жилищни здания, само че нямаше съществено потърпевши хора.

Най-зрелищната офанзива с дрон над Кремъл, няколко дни преди Парада на успеха на 9 май. Акатаката предзвика остри реакции на всички равнища в Москва, само че, в това число и поради безсмислието на офанзивата, защото нямали цели в Москва.

Официален Киев, както нормално, не признава отговорност за ударите на съветска територия, в това число Москва. Междувременно наблюдаващите разясняват качеството на съветските системи за противовъздушна защита, чудейки се по какъв начин много огромни и шумни летателни апарати още веднъж са съумели свободно да доближат до самия център на съветската столица.

На въпрос по какъв начин Кремъл прави оценка работата на противовъздушната защита този път спрямо майската офанзива на дронове против Москва, Песков означи, че специалистите би трябвало да дадат оценка за това: " Можем единствено да заявим, че всички дронове са обезвредени ".
 Лондон: Учениците в Русия ще се образоват и по какъв начин да ръководят бойни дронове
Лондон: Учениците в Русия ще се образоват и по какъв начин да ръководят бойни дронове

Москва се стреми да построи просвета на милитаризиран патриотизъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР