Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира остро на думите на

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира остро на думите на
Коментари Харесай

Песков: Не Байдън решава кой ще е на власт в Русия! Президентът се избира от руснаците

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков реагира остро на думите на американския президент Джо Байдън, който заяви, че Владимир Путин " не може да остане на власт ".

" Не Байдън е този, който взема решение. Президентът на Русия се избира от руснаците ", показа Песков в отговор на въпрос Ройтерс.

Представител на Белия дом заяви, че Байдън, който изрече тези думи в дрънканица във Варшава, не е призовал за смяна на режима в Русия. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков смята, че персоналните обиди на президента на Съединени американски щати Джо Байдън към руския държавен глава Владимир Путин стесняват прозореца от удобни условия за възобновяване на връзките измежду Москва и Вашингтон.

„ В края на краищата държавният лидер би трябвало да остане трезвен “, показа представителят на Кремъл пред ТАСС, разяснявайки идващите изявления на американския президент. " И, безспорно, всеки път сходни лични обиди стесняват прозореца на вариантите за нашите двустранни връзки при сегашната администрация (САЩ). Трябва да сме наясно с това ", подчертава Песков.

Той е изненадан, че обвиняванията срещу Путин идват от Байдън, " който прикани за бомбардировките на Югославия ".

" В последна сметка това е човек, който по едно време изиска, говорейки по дребния екран в страната си, да се бомбардира Югославия. Той изиска да убива хора ", показа представителят на Кремъл.

„ Затова, безспорно, е най-малкото извънредно да се чуват такива неща от устата му “, подчертава Песков. Байдън посети през днешния ден приемен център за бежанци от Украйна на Националния стадион във Варшава. На журналистически въпрос какво мисли за руския лидер в подтекста на протичащото се в този момент в Украйна, Байдън заяви. „ Той е касапин, това е, което мисля за това “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР