Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отрече твърденията, че Москва подклажда

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отрече твърденията, че Москва подклажда
Коментари Харесай

Говорителят на Путин отрече, че Москва стои зад метежа на жълтите жилетки

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли изказванията, че Москва подклажда митингите на жълтите жилетки в Париж, които получават притеснителни мащаби през последните дни.

Изявленията за допустима съпричастност на Русия към митингите във Франция не са нищо друго с изключение на клюка, съобщи прес секретарят на президента Путин, представен от ТАСС.

Думите му бяха в отговор на въпрос да разяснява изявления в западната преса и в частност на сп. Таймс.

Песков подчертал също, че " Русия счита протичащото се в Париж за напълно за френски вътрешен проблем " и че Русия " не се меси и не счита да се меси във вътрешните каузи на никоя страна, в това число във Франция ".

Париж взе решение да проверява възможна интервенция на Русия поради информация на Алианса за отбрана на демокрацията и фотография на украинската работа за национална сигурност, на която се виждат протестиращи с жълти жилетки пред Триумфалната арка, които държат в ръце флага на сепаратистката Донецка национална република в Източна Украйна.

Според данните на организацията към 600 профила в " Туитър ", свързани с пропутинистката агитация, са пренасочили активността си към Франция и интензивно употребяват #giletsjaunes ( " жълтите жилетки " ).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР