Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира ситуацията около

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира ситуацията около
Коментари Харесай

Кремъл: Не коментираме Навални и решенията на съда!

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява обстановката към Фонда за битка с корупцията и Фонда за отбрана на правата на жителите, съобщи ТАСС.

" На първо място, в никакъв случай не разясняваме решенията на съдилищата. На второ място, правосъдно решение още няма. По тази причина няма какво да обсъждаме ", съобщи Песков в отговор на журналистически въпрос дали съгласно Кремъл има риск от злоупотреби и безпричинно гонене на последователите на тези организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Фондът за отбрана на правата на жителите беше основан през май 2019 година като организация с нестопанска цел от последователи на опозиционера Алексей Навални, отбелязва ТАСС.

По-рано през днешния ден съветски съд постанови организациите, свързани с вкарания в пандиза Навални, да преустановят активността си, съобщи Франс прес.

На офисите на Навални и на Фонда за битка с корупцията (ФБК) бе подредено неотложно да преустановят активността си, написа в Туитър Иван Жданов, шеф на ФБК, който разгласява и фотоси на правосъдния документ, с който се подрежда това. Възможно е активността на организациите да бъде неразрешена дефинитивно.

Мярката бе постановена по искане на съветската прокуратура, която желае от съда, разглеждащ въпроса, да разгласи тези организации за екстремистки.

Прокуратурата изиска от съда да забрани на организациите, свързани с Навални, да вършат изявления онлайн, да провеждат митинги и да вземат участие в избори, съобщи Леонид Волков, съдружник на Навални.

Решението на съветското правораздаване да бъде прекъсната активността на организации, свързани с Алексей Навални, е несъвместимо с правовата страна, съобщи през днешния ден немското държавно управление, съобщи Франс прес.

" Използването на принадлежности, планувани за битка с тероризма, против " инакомислието е " несъвместимо с правилата на правовата страна ", съобщи на конференция Щефен Зайберт, представител на немската канцлерка Ангела Меркел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР