Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира намерението на

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира намерението на
Коментари Харесай

Песков: Русия не трябва да обсъжда плановете на САЩ и Турция за работна група за С-400

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява желанието на Турция и Съединени американски щати да основат работна група за разрешаване на различията по доставките на съветските зенитно-ракетни системи С-400, съобщи ТАСС.

В отговор на въпроси на публицисти Песков уточни, че Турция не е длъжна да уведомява Русия за основаването на работна група.

Това не е наша работа. Наша работа и работа нашите турски сътрудници е да осъществим договорката за доставката на С-400 в Турция, която се намира в етап на реализация, уточни Песков.

По думите му Турция може да разисква проектите си с " всевъзможни трети страни ".

Съединени американски щати и Турция спорят от месеци поради поръчаните от Турция съветски системи С-400, които съгласно Вашингтон са несъвместими с отбранителната мрежа на НАТО. Вашингтон предизвестява Анкара, че в случай че Турция купи съветските системи, Съединени американски щати могат да я отстранят от взаимния план за основаване на изтребители Ф-35. Турция предлага на Вашингтон да създадат взаимна работна група, която да почисти опасенията на Съединени американски щати от внедряването на съветското въоръжение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР