Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиненията на депутата от

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиненията на депутата от
Коментари Харесай

Кремъл отхвърля твърденията за прехвърлянето на златото от Венецуела в Русия

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиняванията на депутата от венецуелския парламент Хосе Гуера, че Москва се е пробвала да реалокира 20 венецуелско злато в Русия, оповестява ТАСС.

" Няма такава иформация ", уточни Песков в отговор на въпрос.

Той прикани за доста внимателно отношение към разнообразни " подправени вести ".

Песков напомни, че Москва към този момент е оповестила желанието си да помогне за споразумяване на вътрешнополитическата рецесия във Венецуела.

" Русия е подготвена да поддържа уреждането на политическата обстановка във Венецуела, без да се намесва във вътрешните работи на страната ", увери той, допълвайки: " Русия е изрично срещу всевъзможни намеси на трети страни във вътрешните работи на Венецуела. "

Вчера в обява в профила в " Туитър " на венецуелския парламент Хосе Гуера съобщи, че съгласно информацията, получена от чиновници на Централната банка, е дошъл аероплан от Москва, с цел да отнесе 20 тона злато от страната.

Лидерът на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо и ръководител на Народното събрание, чието назначение на тази служба беше анулирано от Върховния съд на страната, се самопровъзгласи за краткотраен президент на протест в столицата Каракас на 23 януари. Няколко страни, в това число Съединени американски щати, членове на Групата Лима (включително Мексико), Австралия, Албания, Грузия и Израел, както и Организацията на американските страни, го признаха за президент. Мадуро от своя страна разкритикува този ход като прелом, проведен от Вашингтон и съобщи, че прекъсва дипломатическите връзки със Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР