Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не изключи възможността за среща

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не изключи възможността за среща
Коментари Харесай

Москва и Вашингтон опипват почвата за среща на върха

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков не изключи опцията за среща на съветския президент Владимир Путин с помощника на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън, който ще посети Русия идната седмица, съобщи ТАСС.

"Засега не мога да отговоря на вашия въпрос, - сподели Песков пред публицисти, запитали го за вероятността за такава среща. - Ако бъде планувана такава среща, ще създадем съответното известие ", добави той.

Що се отнася дали има прогрес по подготовката на персонална среща на президентите Путин и Тръмп, съгласно представителя на Кремъл "засега няма нищо ново ".



Джон Болтън ще бъде на посещаване в Лондон и Рим в интервала 25-27 юни, след което ще отиде в Москва за съвещания във връзка възможна среща сред президентите на Русия и Съединени американски щати.

Делегация на Конгреса на Съединени американски щати възнамерява посещаване в Русия в края на юни и началото на юли. Тя ще включва както сенатори, по този начин и членове на Камарата на представителите, заяви пред публицисти във Вашингтон съветският дипломат Анатолий Антонов, представен от ТАСС. Според него програмата на визитата включва визити в Москва и Санкт Петербург.

Антонов не посочи датите на визитата, нито числения състав на делегацията. Той изрази вяра, че визитата "ще помогне на американските парламентаристи да се избавят от стандартите и етикетите, незаслужено прилепвани в Съединени американски щати на Русия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР