Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза днес, че Сърбия е

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза днес, че Сърбия е
Коментари Харесай

Песков: Сърбия е под безпрецeдентен натиск да се присъедини към санкциите срещу Русия

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели през днешния ден, че " Сърбия е подложена на невиждан напън от страна на груповия Запад поради другарската си позиция към Русия " и добави, че Москва високо прави оценка заеманата до момента позиция, съобщи ТАСС.

Министърът на стопанската система на Сърбия Раде Баста сподели през вчерашния ден, че е належащо страната да вкара наказания против Русия, защото Сърбия заплаща висока цена за отхвърли си да се причисли към глобите и " това става отвратително ".

Думите му провокираха реакцията на Александър Вулин, шеф на Агенцията за сигурност и информация, който изиска оставката на министъра.

Външният министър и ръководител на Социалистическата партия на Сърбия (СПС) Ивица Дачич на собствен ред съобщи, че " социалистите твърдо поддържат позицията на Съвета за национална сигурност, призната още предходната година, че Сърбия осъжда нарушаването на териториалната целокупност на Украйна, само че е срещу въвеждането на наказания против Русия ", оповестиха сръбските организации.

Дачич добави, че министър Раде Баста е член на съдружния сътрудник на СПС партията Единна Сърбия, а водачът на Единна Сърбия Драган Маркович е съобщил, че позицията на Баста не е позиция и на партията.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР