Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че мирните преговори между

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че мирните преговори между
Коментари Харесай

Кремъл: Мирните преговори между Москва и Киев не напредват толкова бързо, колкото Русия би искала

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че мирните договаряния сред Москва и Киев не напредват толкоз бързо или пламенно, колкото Русия би желала, съобщи Ройтерс.

Москва упрекна Запада, че се пробва да наруши хода на договарянията с Украйна, като подхранва " нервността " към обвиняванията против съветските сили във военни закононарушения, след изтеглянето им от региона на Киев.

Киев и Западът споделят, че имат доказателства, които включват снимков материал и свидетелски разкази, събрани от разнообразни медии, че Русия е направила военни закононарушения в украинския град Буча, отбелязва Ройтерс.

Москва отхвърли обвиняванията и ги дефинира като " чудовищна имитация ".

" Само мога да кажа, че работата по договарянията продължава ", съобщи на конференция през днешния ден Песков.

Руският външен министър Сергей Лавров през вчерашния ден изрази мнението, че обвиняванията преднамерено са отправени в този миг, с цел да провалят договарянията, напомня Ройтерс.

По-рано през днешния ден Песков съобщи в изявление за френската телевизия Ел Се И (LCI), че Русия е направила жест на благосклонност, когато е изтеглила войските си от позициите им в Северна Украйна, с цел да сътвори позитивни условия за договарянията сред Москва и Киев.

" Несъмнено чудовищната инсценировка в Буча би трябвало да се проверява ", сподели Песков по време на днешния брифинг, представен от ТАСС. " Освен това обаче би трябвало да се дефинира какво фактически ще съставлява едно независимо и без значение следствие ", добави той.

На брифинга Песков съобщи, че Съединени американски щати " би трябвало да показват изчерпателна информация за биолабораториите в Украйна ".

" Ние приказваме за това постоянно, на процедура всеки ден. Тази стратегия, която Съединени американски щати създават, е добре известна. Тя обаче не е транспарантна. Има доста въпроси към нея, освен това освен от наша страна, а и от други страни ", изясни Песков.

Вчера представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от ТАСС, заяви, че в хода на военните дейности на съветските сили са били открити доказателства, че управляващите в Киев са подхванали дейности за бързото изтриване на следите към активността на военни биологични стратегии, финансирани от американското министерство на защитата. Конашенков сподели, че е била получена информация от сътрудници в украински биолаборатории за това, че на 24 февруари незабавно са били унищожени изключително рискови патогени, които провокират чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни заболявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР