Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е сигурен, че предполагаемият опит

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е сигурен, че предполагаемият опит
Коментари Харесай

Кремъл убеждава, че шпионски скандал няма да повлия на отношенията с Белград

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е сигурен, че хипотетичният опит на съветски жител да вербува сръбски военнослужещ няма да повлияе на връзките сред Москва и Белград, оповестява ТАСС.

" Ние не знаем какъв тъкмо е този случай, към момента би трябвало да се разбере . Всъщност това не е от компетентността на президентската администрация. Ние обаче сме уверени, че връзките сред Русия и Сърбия са от такова особено партньорско, братско и съюзническо естеството, че нищо не може да им повлияе ", изяснява той.
 Сърбия проверява шпионска спекулация, съветски посланик вербува сръбски сътрудник
Сърбия проверява шпионска спекулация, съветски посланик вербува сръбски сътрудник

" Световни сили и районни играчи, работят за осъществяване на техните ползи "

Руският шпионин Георги Клебан към този момент е отвън Сърбия , разяснява Реля Зелийски, шеф на аналитика в Агенцията за разузнаване на Сърбия, представен от РТС. Местните служби за сигурност знаят самоличността на индивида, наименуван " почитан чиновник с офицерско звание ", както и какво е трябвал ода изтъргува, само че не желаят да приказват за това, защото е " сензитивна територия на оперативно събиране на информация и разбор на данни ".

Зелийски изяснява, че сцените, които се виждат във видеото, са " постоянно срещани в разследващите кръгове " и че вътрешните разследващи служби сформират всички елементи от пъзела по отношение на това видео.

" Това е доста реалистична обстановка и бихте се изумили какъв брой постоянно се случва по улиците на Белград и други градове по света ", съобщи Зелийски.

Сръбските организации , както цивилни, по този начин и военни, работят по всички условия в този случай , като добави, че сръбският президент ще даде спомагателни детайлности по въпроса след съвещанието на Съвета за национална сигурност, което следва в четвъртък.

" Ние знаем много за този случай и освен за него ", разяснява Зелийски.
 Вашингтон плаши Сърбия със наказания, в случай че се снабди с съветски ракети
Вашингтон плаши Сърбия със наказания, в случай че се снабди с съветски ракети

" Надяваме се, че нашите сръбски сътрудници са наясно с това "

" Руският сътрудник на разузнаването работи естествено в това видео и сега е отвън територията на Сърбия. Такива взаимоотношения могат да наподобяват по този начин, а сътрудниците на разузнаването могат да бъдат доста изобретателни. Това е един от поредицата способи, по които членове на разузнаването, структурите и техните агентурни постове работят , по този начин да се каже ", отбелязва той.

Зелийски добавя, че е " извънредно значимо да се каже, че противниковите разследващи интервенции в Сърбия , които не престават, не би трябвало да се свързват извънредно и единствено с Русия ", защото това би било погрешно умозаключение, нито е " изолиран случай ".

" Напротив, колкото и да ви звучи като доктрина на конспирацията, други огромни сили като Съединени американски щати, Англия и Франция , само че и районните играчи, са доста дейни в постигането на своите ползи в Сърбия , коакто се и чака в интернационалните връзки и политиката . Сърбия е в доста характерна обстановка, при сложни условия, до момента в който нашето държавно управление , отпред с президента Вучич, се сблъсква с огромен напън да се откаже от избрани стратегически насоки и курсове, които е поела ", изяснява Зелийски.
 Русия желае постоянни Балкани, дава отговор политически и военно на НАТО по границите си
Русия желае постоянни Балкани, дава отговор политически и военно на НАТО по границите си

Медведев: Стремежите на Съединени американски щати да преобладават над целия свят предизвикват единствено вреда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР