Говорителят на китайското външно министерство Мао Нин, в отговор на

...
Говорителят на китайското външно министерство Мао Нин, в отговор на
Коментари Харесай

Китайското външно министерство призова мистериозно сваления министър да бъде забравен

Говорителят на китайското външно министерство Мао Нин, в отговор на въпроси на медиите, отхвърли да разяснява обстановката с някогашния началник на отдела Цин Ган и също помоли репортерите да не задават „ същите въпроси “ по тази тематика, „ с цел да спестят време. " Думите й са представени от международните организации.

Представителят на ведомството също по този начин означи, че „ през последните няколко дни всички са задавали доста въпроси по отношение на отстраняването и назначението на външния министър “ и съгласно Мао Нин тя им е дала отговор. „ Благодарна съм за интереса ви към китайската дипломация “, добави тя.

Близо месец някогашният началник на ведомството не се е появявал обществено. Дипломатът оглави китайското външно министерство в края на декември 2022 година, а предишния вторник, 18 юли, беше мистериозно отхвърлен от поста си. В същия ден китайското външно министерство изтри от уеб страницата и страницата си в обществената мрежа WeChat всички известия, в които фигурираше името на Цин Ган.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР