Говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунин каза, че Пекин

...
Говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунин каза, че Пекин
Коментари Харесай

Китай твърди, че е в тесен контакт със САЩ за евентуалното посещение на Пелоси в Тайван

Говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунин сподели, че Пекин и Вашингтон поддържат тесни контакти на всички равнища заради възможното посещаване на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван . За това написа Reuters.

Според китайския посланик страните поддържат връзка по разнообразни канали. Хуа Чунин акцентира, че Китай неведнъж е дал да се разбере на Съединени американски щати, че се опълчва на визитата на американски политик на острова.

Чунин увери, че китайските управляващи ще лишат сепаратистите и техните съучастници от най-малкия късмет за самостоятелност на Тайван.

По-рано стана известно, че Пелоси ще бъде съпроводена от членове на Камарата на представителите от Демократическата партия на Съединени американски щати. Беше маркирано, че тя може да дойде на острова със специфичен полет на 2 август сред 21:00 и 22:00 часа локално време.

На острова за Пелоси са планувани срещи с ръководителя на долната камара на Народното събрание Азхар Азизан Харун и премиера Исмаил Сабри Якоб.

На 1 август представителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан насочи последно предизвестие към Пелоси. Ако се реализира визитата на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван, сподели той, китайските военни " няма да седят със скръстени ръце ".

Източник: Reuters


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР