Говорителят на китайското Министерство на външните работи Гън Шуан потвърди,

...
Говорителят на китайското Министерство на външните работи Гън Шуан потвърди,
Коментари Харесай

Газопроводът „Силата на Сибир” ще бъде пуснат през декември

Говорителят на китайското Министерство на външните работи Гън Шуан удостовери, че тържествената гала по стартирането на газопровода „ Силата на Сибир ”ще се състои през декември, оповестява РИА Новости.

Очаква се това да стане чрез телемост сред Владимир Путин и Си Дзинпин, с което ще бъде сложено началото на доставка на газ за Китай по източния маршрут.

„ Силата на Сибир ” е стратегически план за съдействие в региона на енергетиката, координиран персонално сред държавните глави на Русия и Китай. Отчита се, че има извънредно значимо значение за задълбочаване на всестранното съдействие.

През май 2014 година „ Газпром ” и китайската компания CNPC подписаха контракт за доставка на съветски газ за Китай по източния маршрут. Договорът е за период от 30 години и планува годишна доставка на 38 милиарда кубически метра съветски газ за Китай по тръбопровода „ Силата на Сибир ”. В края на октомври „ Газпром ” приключи с осъществяването на плана и линейната част на тръбопровода е готова за употреба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР