Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти казва, че „не виждам подкрепа в Камарата на представителите“ за мярката на Сената за финансиране на правителството

...
Говорителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти каза в сряда,
Коментари Харесай

Говорителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти каза в сряда, че предложената от Сената продължаваща резолюция за финансиране на правителството е малко вероятно да напредне в Къща като частично затваряне става по-вероятно.

"Не виждам подкрепа в Камарата" за законопроекта на Сената, каза Маккарти пред репортери.

Във вторник Сенатът разкри временна мярка за финансиране, която ще финансира правителството до 17 ноември и беше договорена на двупартийна основа.

Помощ за Украйна и 6 милиарда долара за природни бедствия. Група десни републиканци в Камарата посочиха, че отпадането на помощта за Украйна трябва да бъде сред дълбоките съкращения на разходите. Законопроектът ще бъде средството за продължаващо разрешаване.

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър в сряда каза, че Маккарти позволява на „MAGA радикалите“ да управляват решенията му и каза, че двупартийната временна мярка е „единственият начин да се избегне изключване."

Републиканците в Камарата също посочиха, че искат да принудят Белия дом и демократите да излязат с нов план за сигурността на границите. Маккарти каза във вторник същата вечер, че няма да подкрепи никаква продължаваща резолюция без разпоредби за сигурност на границата.

Респ. Боб Гууд от Вирджиния, член на Групата за свобода на Камарата, каза пред репортери в сряда, че Маккарти е казал на конференцията на Републиканската партия, че няма да приеме предложената от Сената продължаваща резолюция или CR. Други републиканци споделят подобни чувства.

„Мисля, че представителят на Сената е мъртъв при пристигането си“, каза представителят на Републиканската партия Дъсти Джонсън от Южна Дакота. „Просто не разбирам, че има някаква значима подкрепа в конференцията на републиканците за този CR в Сената.“

Както Белият дом, така и лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл одобриха мярката за временни разходи на Сената.

Междувременно Маккарти повтори в сряда, че планира да накара Камарата да приеме продължаваща резолюция в петък, преди крайния срок в събота вечерта за одобряване на ново финансиране. Ако новото финансиране не бъде одобрено, правителството ще прекрати дейността си, докато Камарата разглежда своите сметки за бюджетните кредити за цялата година.

Маккарти каза във вторник, че неговата мярка ще включва разпоредби за сигурност на границата и ще спре финансирането за Украйна.

„Ако искат да се фокусират върху Украйна, а не върху южната граница, аз смятат, че приоритетите им са обърнати назад“, каза Маккарти във вторник относно мярката на Сената.

С тясното мнозинство на републиканците в Камарата на представителите и демократите, обединени в опозицията срещу дълбоките съкращения на разходите, Маккарти може да си позволи да загуби само четири гласа, за да приеме който и да е законопроект. Подкрепата на ръководството на републиканците в Сената за временната мярка оказва натиск върху Маккарти - и може да го принуди да получи подкрепа от демократите, за да я приеме. Крайнодесни членове на неговата партия обаче заплашиха да го изгонят, ако направи това.

В опит да успокои твърдолинейните републиканци, Камарата на представителите гласува във вторник за напредък в четири законопроекта, които ще финансират министерствата на отбраната, вътрешната сигурност, държавата и земеделието за още една година. Дори и законопроектите да минат в Камарата, няма вероятност да бъдат разгледани в Сената.

Ако и двете камари не могат да приемат законопроект за финансиране на правителството до 23:59 ч. в събота вечер, тогава правителството ще затвори. Спирането на правителството ще накара хиляди федерални служители да останат без заплащане, а федералните служби, които се считат за несъществени, ще бъдат затворени.

Елис Ким и Алехандро Алварес допринесоха за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР