Говорителят на главния прокурор Сийка Милева и директорът на Дирекция

...
Говорителят на главния прокурор Сийка Милева и директорът на Дирекция
Коментари Харесай

Корумпираните шефове от ГДБОП играели ролята на доброто и лошото ченге пред наркогрупите

 Говорителят на основния прокурор Сийка Милева и шефът на Дирекция " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи Стефан Банков разкриха детайлности за разрушената проведена незаконна група с присъединяване на висши чиновници на ГДБОП.

" Безпрецедентно разкрихме корупция на най-високи равнища на чиновници, чиято професионална ангажираност е била обвързвана с противодействието на наркотрафика в страната и чужбина ", съобщи Сийка Милева. 

Според прокуратурата групата е работила в интервала от 2017 година до неутрализирането й в петък. Двама от участниците в проведената незаконна група са на висши управителни длъжности в ГДБОП, различен участник е шпионин първа степен към Генерална дирекция " Национална полиция ". Четвъртият участник не е чиновник на министерството, а е играел ролята на медиатор. 

Престъпната организация е разкрита със подпомагане на разположение, което през годините е било изнудвано и е давало подкупи на началници на бранш " Наркотици “ в ГДБОП в размер от 5 000 до 10 000 лв.. Същият е получавал информация по кое време, къде и по какъв начин да се укрие, с цел да не бъде арестуван от правоохранителните органи.

   

Шефовете от ГДБОП играели ролята на положителното и неприятното ченге пред наркогрупите. Единият от чиновниците е създавал проблеми на незаконния свят, а другият е желал парите, с цел да се разрашат. Пред престъпния свят двамата са показали спор, а в действителност са работили в синхрон, предава " Дарик ".

  " Създавайки видимо недоразумение с неговия зависещ чиновник началника на бранша, общо казано единият създаваше проблеми на незаконния свят, другият се срещаше с тях и им искаше парите ", сподели уточни Стефан Банков. 

Организираната незаконна група е работила в няколко посоки. Получаване на подкупи от групи, занимаващи се наркотрафик, за обезпечаване на чадър застъпничество на тяхната активност. Второто направление е приемане на подкупи за обезвреждане на съперници. Третото - даването на предварителна и изпреварваща информация по разнообразни следствия.

" Лицата са били ръководители и методисти на всички чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи, които са били директно ангажирани с противопоставяне на закононарушенията, свързани с наркоразпространение и наркотрафик. Те са били и контактната точка с европейските ни сътрудници, непознатите европейски служби в Европейски Съюз, Шенгенската осведомителна система и Интерпол. Засегнат е интернационалния престиж на страната ни, поради обстоятелството, че обвинените лица са осъществявали контакт с непознати служби ", разкри още представителят на основния прокурор и добави, че в резултат на незаконната активност са били провалени редица производства в страната и чужбина, поради даване предварителна информация за следствия, стана още ясно от думите й.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР