Говорителят на главния прокурор Сийка Милева дава брифинг. Извършват се

...
Говорителят на главния прокурор Сийка Милева дава брифинг. Извършват се
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Сийка Милева за разбитите канали за нелегални мигранти: Извършват се претърсвания на адреси и автомобили

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева дава брифинг.

" Извършват се претърсвания и изземвания от адреси, както и коли за лица, които ги употребяват и населяват и з акоито има данни, че са свързани с каналджийската активност ", съобщи Сийка Милева.

Гледайте онлайн тук или на



Мащабна интервенция против незаконния трафик на мигранти, под кодовото название " Хавала ", се организира през днешния ден на територията на цялата страна. " Хавала " е полулегален способ за прекачване на пари, който се употребява при заплащане за образуване на трафик на хора.

Прокурори, следователи, служители на реда и жандармеристи по едно и също време са атакували уредници на канали за трафик на непознати жители от Турция, през България, за Сърбия и Румъния, а оттова за страни от Централна и Западна Европа.

Вече има и арестувани, за които има оперативна информация, че са управлявали каналите за незаконно прекосяване на турско-българската граница. Арестувани са и водачи на транспортни средства, с които мигрантите са били превозени навътре в страната. Открити са и нелегално пребиваващи в страната мигранти.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР