Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова призова всички посещавали къщата

...
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова призова всички посещавали къщата
Коментари Харесай

Прокуратурата зове гостите на Манолев да излязат на светло

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова прикани всички посещавали къщата за посетители на Ана Димитрова и Александър Манолев да се заявят пред управляващите.
Прокуратурата продължава да търси такива дружно с регистъра за посетители, който до този миг не е открит. Относно регистъра на посетители Арнаудова съобщи, че той може и " да се появи, както се появяват и други документи ".

За къщата за посетители е заплатен туристически налог в размер на 700 лева със задна дата, уточни още Арнаудова, само че посочи, че длъжностните лица от община Сандански не знаят кой е платил налога.

Румяна Арнаудова повтори, че от община Сандански не се оказали подпомагане на проверяващите и изясни, че едвам откакто са получили опасност за изземване са ги позволили до документите. Арнаудова се закани, че в случай че не получат подпомагане от общината, ще влязат в нея даже при опозиция. Отзивчивостта е персонален избор, изясни Румяна Арнаудова, а когато управляващите не получават подпомагане: " пристъпваме към претършуване ".

На журналистическите въпроси дали Ана Димитрова фактически съществува, Арнаудова удостовери обстоятелството, че Ана Димитрова е жив човек и уточни, че тя е щерка на бавачката в фамилията на Александър Манолев.

Обемът от доказателствата към сегашния миг сочат, че къщата е употребена само и единствено от Александър Манолев и неговото семейство. Всички доказателства сочат, че действителните планове и активност на подалия оставка заместник-министър на стопанската система в действителност е облекчаване на персонални потребности, уточни още Арнаудова.

Александър Манолев е дал 9.7 декара лозови насаждения на Ана Димитрова, само че при разпита си като очевидец тя е посочила, че не знае по какъв начин се отглеждат лозовите насаждения. Споменала е име на човек, който не познава и който се грижел за лозовите масиви.

От думите на Арнаудова стана ясно, че Ана Димитрова и Александър Манолев отхвърлят да дават пояснения - като това е тяхно изконно право. Манолев е отказал да му бъде направена и криминалистическа регистрация, а също по този начин и да попълни декларация за имотно положение, като е изискал да си направи информация и тогава да попълни такава декларация. Разпоредена е данъчна проверка на двете лица.

Арнаудова съобщи изрично обаче, че наложените ограничения за неотклонение - на Манолев в размер на 100 000 лева - дават отговор на имотното положение на двамата упрекнати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР