Говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова зяви, че вече съществува

...
Говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова зяви, че вече съществува
Коментари Харесай

Прокуратурата вече има електронен регистър на бегълците от правосъдието

Говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова зяви, че към този момент съществува и се поддържа електронен указател на бегълците от правораздаването.

Тя разясни, че регистърът е основан, откакто прокуратурата е изискала необхoдимата информация, както и е подхванала ограничения за активизиране на органите, които са длъжни по закон да търсят причинителите на закононарушения, които се укриват.

Арнаудова разяснява и неприключените досъдебни произвоства.

" Неприключените досъдебни производства против кметове са 109, на територията на 28 окръжни прокуратури, Софийска градска прокуратура (СГП) и Специализираната прокуратура ", изясни тя. По думите й има преписки, данните по които са били събирани не са задоволителни, с цел да обосноват извод за осъществено закононарушение от общ темперамент. По предписание на основния прокурор е осъществен цялостен разбор на всички досъдебни производства, които досега се явяват неприключени на територията на страната против кметове и зам.-кметове.От влизането в действие на промените в Наказателно-процесуален кодекс, от 5 ноември до 15 февруари единствено в Специализираната прокуратура са постъпили 102 сигнала за осъществени незаконни действия от кметове. „ Това за нас значи преди всичко доверие, само че не на второ, а още веднъж на първо изключителна отговорност към случаите, с цел да отговорим и на публичните упования за съществено отношение, и за цялостно, и обективно следствие. Убедени сме, че тъкмо тази законодателна смяна, която разрешава всички сигнали за кметове да се обработват, да се получават, да се ревизират, да се проверяват от една относително отдалечена структ

ура, която се явява Специализираната прокуратура за цяла България ще докара и до забележими резултати. Един месец, откакто постъпи сигнала за кмета на Септември, Специализираната прокуратура извърши голям брой процесуални-следствени дейности, с цел да стигнем до обвинявания, да стигнем до една извънредно висока гаранция, която е доказана и от съда. По подобен метод ще се работи и за всички останали сигнали тогава, когато благодарение на органите на Министерство на вътрешните работи установим данни и доказателства за виновност ", сподели още Арнаудова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР