Говорителят на фамилиите – собственици на “Фолксваген Волфганг Порше иска

...
Говорителят на фамилиите – собственици на “Фолксваген Волфганг Порше иска
Коментари Харесай

Волфганг Порше не изключва влизането на VW в “Тесла”

Говорителят на семействата – притежатели на “Фолксваген ” Волфганг Порше желае да се намерения за включването на концерна към американския производител на електрически коли “Тесла ”. Въпреки това той назова рестриктивните мерки за това и даде своето мнение за Илон Мъск.

Семействата притежатели на “Фолксваген ” не изключват влизане на групата от Волфсбург в “Тесла ”. „ Винаги би трябвало да се обмисля всичко “, сподели Волфганг Порше в коридорите на Международното автомобилно ревю (IAA), представен от в. “Ди Велт ”. Волфганг Порше обаче счита ръководената от Илон Мъск компания за надценена на фондовата борса. В края на август информация на списание “Мениджър магазин ” провокира ужас с информацията, че основният изпълнителен шеф на VW Херберт Дийс би желал да взе участие в “Тесла ”.

Говореше се обаче, че фамилиите на притежателите са скептични. Тогава “Фолксваген ” отхвърли тази информация. Сега Волфганг Порше е най-малко кардинално отворен. Говорителят на фамилиите, които управляват болшинството от гласовете във “Фолксваген ” посредством “Фолксваген Хординг ”, също по този начин даде да се разбере, че той не е огромен обожател на шефа на “Тесла ”. “Той е малко променлив ”, споделя Порше за Илон Мъск.

Според в. “Ханделсцайтунг ” VW се интересува от софтуера на “Тесла ”. Изданието се базира на банкер, непосредствен до VW, съгласно който шефът на VW Херберт Дийс би желал да има достъп до софтуерната експертиза на “Тесла ”, само че би било невероятно да се оправдае прехвърлянето на 30 милиарда $ в компанията.

Междувременно ново проучване на Грийнпийс упреква автомобилната промишленост за девет % от световните излъчвания на CO2, оповестява вестник “Ханделсблат ”. Според изследване на Грийнпийс VW отделя толкоз CO2, колкото Австралия. Независимо дали е правилно или не, това проучване дава мотив на деятели, които желаят да сковават IAA, написа изданието. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР