Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер отхвърли твърденията, че ЕК

...
Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер отхвърли твърденията, че ЕК
Коментари Харесай

Говорителят на ЕК: Върху България има мониторинг, нищо не се е променило по този въпрос

Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер отхвърли изказванията, че Европейска комисия държи очите си затворени за събитията в България. Отговорът бе на питане за думите на президента Румен Радев, че Европа няма право да гледа протичащото се в страната ни с "'широко затворени очи ", оповестява БНР.
"Няма да разясняваме характерните събития, които стават в България ", означи Мамер и добави: " Колкото до цялостния метод на Европейски Съюз и Комисията за върховенството на закона в България и другите страни – както знаете, имаме задействан развой, този на Механизма за съдействие и инспекция "
"Това е нашият инструмент, посредством който следим обстановката с върховенството на закона, по-специално в България. Нищо не се е трансформирало в тази тенденция. Така че в реалност очите ни не са необятно затворени ".
По-късно Ерик Мамер посочи, че механизмът механически към момента съществува, макар че министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на правораздаването Данаил Кирилов отхвърлиха, а Кирилов бе заречен и да подаде оставка, в случай че механизмът не бъде анулиран до предходната есен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР