Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс препотвърди американската подкрепа за

...
Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс препотвърди американската подкрепа за
Коментари Харесай

Блинкен: Ще продължим да бъдем партньор на Косово и Сърбия с надеждата, че ще могат да разрешат споровете по мирен път

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс препотвърди американската поддръжка за разговора сред Сърбия и Косово, който се води от Европейския съюз, оповестява.

„ Нашето обръщение за това е поредно. Ние изцяло поддържаме разговора, воден от Европейски Съюз. Ето за какво заместник-помощник държавният секретар Габриел Ескобар беше в Прищина и Белград, с цел да поддържа този развой. Както знаете, самият секретар също беше надълбоко зает с него Той също по този начин беседва със сръбския президент Александър Вучич и министър-председателя на Косово Курти по-рано този месец, на 11 октомври. Той акцентира нашата поддръжка за разговора сред Косово и Сърбия с посредничеството на Европейски Съюз. Той прикани за продължение на градивния ангажимент за гарантиране на мир и непоклатимост в целия район “, сподели още Прайс.

Според него с времето, до момента в който Прищина и Белград преодоляват някои основни разлики, към момента има вяра да се реализира съглашение.

„ Ние ще продължим да поддържаме този разговор с Европейски Съюз. Ще продължим да бъдем сътрудник на Косово и Сърбия с вярата, че в идващите дни те ще могат да разрешат този спор по кротичък път “, сподели Прайс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР