Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс твърди, че

...
Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс твърди, че
Коментари Харесай

Наглост!!! Държавният департамент отрече да е давал прогнози за инвазия на Русия в Украйна

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс твърди, че Съединени американски щати в никакъв случай не са показали точна дата за съветската " инвазия " в Украйна.

„ Не мисля, че сте ни чули от някакъв подиум да посочим точния ден на „ нашествието “. От известно време чувате по какъв начин се опитваме да предадем, че Русия е основала благоприятни условия за офанзива когато и да е “, сподели Прайс, представен от РИА Новости.

В същото време, както съобщи ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент, несполучливата „ инвазия “ сякаш не значи, че Съединените щати са разполагали с погрешни данни.

Миналия петък съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели, че Русия може да стартира „ инвазия “ в Украйна по време на Олимпийските игри в Пекин. В същия ден, както оповестява американското издание Politico, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели на съдружниците, че Русия може да извърши „ офанзива “ против Украйна на 16 февруари. Британските таблоиди дефинират часа за " настъпление " за сряда в 03:00 локално време. По-късно западните медии трябваше да изясняват на читателите за какво „ нашествието “ не се е случило.

Припомняме също, че на 14 януари представителят на Белия дом Джен Псаки съобщи, че " нашествието " може да стартира през януари-февруари. Руското посолство във Вашингтон назова изказванията на Белия дом за момента на „ нашествието “ в Украйна заряд и информативен напън. В началото на февруари американската администрация спря да назовава „ нашествието “ в Украйна „ неизбежно “, с цел да не изпрати неверен сигнал.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова изиска от западните медии график за " набезите " на Русия в Украйна, с цел да може да възнамерява ваканцията си. Дипломатът назова провокативните изказвания за „ нашествието “ в Украйна насмешка със здравия разсъдък и украинския народ. Министерството на външните работи акцентира, че НАТО изфабрикува мита за „ опасността от навлизане “ на Русия в Украйна, откакто Москва изиска гаранции за сигурност от Запада. Министерството на външните работи акцентира, че координираната осведомителна офанзива против Москва има за цел да дискредитира настояванията на Русия за гаранции за сигурност.

Ръководителят на държавната корпорация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин изрази убеденост, че нервността за " непосредствената опасност от нахлуването на Русия в Украйна ", разигравана от англосаксонците на мемоари, ще откри своето място в учебниците по специфична агитация и военни провокации. Ръководителят на политическия съвет на партия " Опозиционна платформа - За живот " (OPPL), депутатът от Радата Виктор Медведчук изясни нервността към съветската " инвазия " с проблеми в украинската стопанска система.

Русия неведнъж отхвърля подправените оценки на Съединени американски щати за подготовката за инвазия в Украйна. Москва твърди, че Съединени американски щати са създали проект за специфична интервенция за утежняване на обстановката към Украйна и упрекват Русия за това. От Кремъл обясниха, че осведомителното напрежение към придвижването на съветските войски през негова територия се нагнетява, с цел да се демонизира Русия и да се нарежда като „ агресор “. Външният министър Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че провокират военна нервност покрай границите на Русия.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Западът е във военна полуда, говорейки за желанието да " накаже " Русия за хипотетично плануваната " офанзива " против Украйна. В същото време той увери, че Русия е подготвена за всевъзможни развития в областта на сигурността. Руското външно министерство акцентира, че Русия няма да нападна никого, като назова неприемлива даже концепцията за война сред нашите нации.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР