Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс предупреди, че

...
Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс предупреди, че
Коментари Харесай

Вашингтон: Грузинският закон, предизвикал протести, е несъвместим с европейската интеграция и демократичното развитие

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс предизвести, че " въодушевеният от Кремъл " нов проектозакон в Грузия за задграничните сътрудници е несъответстващ с ясното предпочитание на грузинския народ за европейска интеграция и демократично развиване, съобщи ДПА.

" Прокарването на сходни закони съгласно нас ще навреди на връзките на Грузия със стратегическите ѝ сътрудници и ще заплаши евро-атлантическото ѝ бъдеще ", сподели във Вашингтон представителят.

В обща декларация от през вчерашния ден външните министри на балтийските страни Литва, Латвия и Естония, които сходно на Грузия са някогашни руски републики, също показаха безпокойствие от законопроекта.

" Призоваваме грузинския парламент отговорно да реши същинските ползи на страната и да се въздържа от решения, които могат да попречат на стремежите на грузинския народ да живее в демократична страна, която се доближава към Европейски Съюз и НАТО ", написаха министрите на трите страни.

Същевременно те приканиха грузинското държавно управление да зачита правото на хората на кротичък митинг.

Естония също така извика грузинския дипломат в Талин, с цел да изрази недоволството си от законопроекта, който Естония дефинира като " очевидно несъгласие " с предходните задължения на Грузия за евроинтеграция, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР