Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс каза пред

...
Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс каза пред
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ се завръща в Москва

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс сподели пред кореспонденти в понеделник, че посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан ще отлети назад за Москва, с цел да възобнови дипломатическата си работа тази седмица, заяви АП.

Агенцията напомня, че това става след съглашението сред американския президент Джо Байдън и съветския му сътрудник Владимир Путин за връщането на топ дипломатите в двете столици.
 Джон Съливан одобрен като дипломат на Съединени американски щати в Русия
Джон Съливан одобрен като дипломат на Съединени американски щати в Русия

Тръмп го номинира през октомври

" Посланик Съливан ще се завърне в Москва тази седмица . Това е частично тъй като ние продължаваме да се ангажираме с отворените канали за връзка с съветското държавно управление, както като средство за прогрес на ползите на Съединени американски щати, само че и за понижаване на риска от неверни оценки сред нашите две страни, " уточни Нед Прайс.

Държавният департамент също приветства завръщането на съветския дипломат Анатолий Антонов във Вашингтон, който дойде в американската столица в неделя и възобнови работата си в съветското посолство .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР